Ülkemizin Geleceği Genç Arkadaşlarım,
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu öğrencilerimizin her yarı yıl sonunda yapılan anketlere vermiş oldukları yanıtlar bizleri Öğrenci Kongresi yapmaya yönlendirdi.
Öğrenci arkadaşlarım ile birlikte 18 – 19 Nisan 2019 tarihinde düzenleyeceğimiz “I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi” ni sizler için bir ışık olarak düşünüyoruz, çünkü ışık taşıyan eller değişecektir ancak taşınan ışık ölümsüz olacak, elden ele ulaşacak ve bizleri aydınlatacaktır. Kongrenin geleneksel olarak yapılması, ışığı ellerinde taşıyacak olan siz gençlerin çalışmaları ve katkıları ile olacaktır. Kongremize, üniversite gençliği olarak yaşadığınız tüm sorunlarınızı, bilimsel çalışmalarınızı sözlü sunum ve poster bildiri olarak hazırlayarak gönderebilirsiniz. Bir toplumda işler iyiye doğru gidiyor ise her bireyin buna katkısı vardır, eğer kötüye gidiyor ise bunda da her bireyin payı vardır. Ülkemizin evrende gerçek yerine ulaşmasında geleceğimiz olan siz gençlerin katkısı önem taşımaktadır. Sorunlar paylaşıldıkça azalacak, bilgi, mutluluk ve sevgi paylaşıldıkça çoğalacaktır.
Genç arkadaşlarım, Dale Carnegie, “Korkularınızdan kaçmayın, siz kaçtıkça onlar kovalar. Korkularınızla dövüşün, onlara meydan okuyun. O zaman onlar dönüp kaçmaya başlar.” demiştir. Sorunlarınızdan korkmayın ve kaçmayın, bunları Kongremizde öğrenci arkadaşlarınız ve eğitimciler ile paylaşın, hep birlikte çözüm üretelim. Elmanın dalından düştüğünü herkes görmüştür ama bunu sorgulayan Isaac Newton olmuştur, sorgulayın ve öğrenin, o zaman değerinizi daha iyi anlayacaksınız.
Katılımınız ve katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyor, başarılarınızın sürekli olması dileği ile gözlerinizden öpüyorum.
Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel Barut
Kongre Başkanı
Değerli Katılımcılar,
Sizleri bu sene ilki düzenlenen I.Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi'ne davet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve öğrencileri olarak gerçekleştireceğimiz Kongremizin temel amacı; güncel gelişmelerİ tartışmak, deneyimleri paylaşmak, Sağlık Bilimleri öğrencileri arasındaki iletişim ve işbirliğini arttırarak Sağlık Bilimleri alanına katkı sağlamaktır.
Tarihi olgu taşlarına sahip, içinde birbirinden farklı güzellikleri barındıran büyülü şehir İstanbul’da , Sağlık Bilimleri akademisyenleri, değerli eğiticimler ve paydaşlar ile Kongremizde ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizi bir araya getirerek, eğitim, genel sağlık sorunları ve öğrencileri ilgilendiren diğer konuları ele alacağımız, öğrencilerin kendilerini ifade edip, sorunlarını paylaşabileceği bir Kongre olmasını hedeflemekteyiz.
İstanbul’un huzurlu hissettiren baharında, sonuçlarıyla biz öğrenciler ve siz değerli eğitimcilerimize güzel katkılar sağlayacağını umut ettiğimiz, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu öğrencileri olarak ev sahipliğini üstlendiğimiz "I.Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi"’nde sizlerle bu onuru paylaşmaktan mutluluk duyacağız.
Öğrenci Ebru Kurt
Kongre Eş Başkanı
KATILIM ÜCRETSİZDİR
Kongreye İstanbul dışından katılım sağlayacak öğrenciler ve katılımcılar, ulaşım ve konaklama ile ilgili konularda öğrenci Nesrin Oğuz ve Rukiye Tomurer ile iletişime geçebilirler.
İletişim Bilgileri:
Nesrin Oğuz: 05385475277
Rukiye Tomurer: 05311021982
Kongre Logusu ve Afişi Öyküsü
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu öğrencilerimizin öncülüğünde 18 – 19 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşecek olan “I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi” yapılması kararı alındığında öncelik logo ve afiş tasarlanması oldu, çünkü sesimizi bunlar duyuracaktı. Kongre Kurulu’nda görev yapan tüm arkadaşlar konu ile ilgili araştırma ve önerilerle katkıda bulundular, işin uzmanı olanlardan görüşler alındı. Tüm çalışmalar hep birlikte değerlendirildi, gelen öneri ve taslaklardan yola çıkılarak Kongre amacımıza uygun olan logo oluşturuldu.
Logoda öğrencilerimizi, kırmızı alevli meşale tanımlıyor. Bu meşale, bu ışık ülkemizin geleceği gençlerimizin elinde nesiller boyu aynı parlaklığı ile dolaşacak, bu süreçte ışığı taşıyan eller değişecek, ışık ölümsüz kalacaktı.
Yılan, Türk Tıp Tarihinin kurucusu sayılan Prof. Dr. Süheyl Ünver, tarafından Çankırı Darüşşifasında bir taş üzerinde görülüp, Türk geleneklerini de yansıtması açısından hekimliğin sembolü olarak önerilmiş, bu öneri 1937 yılında kabul edilerek kullanılmaya başlanmış, seneler sonra, 1956 yılında ise Dünya Tıp Cemiyeti iki yılan figürünü Dünya Tıp Birliğinin sembolü olarak benimsemiştir. Meşale etrafında bulunan yılan Türk geleneklerini ve sağlığı yansıttığı için seçilmiştir. Yılan sağlığın yanında aynı zamanda mutluluğu, gücü, kudreti ve koruyuculuğu simgelemektedir. Öldürücü olması, ona karşı korkuyla karışık bir saygı duyulmasına neden olmuştur.
Meşale ve yılan Türkiye Haritası üzerinde yer almaktadır, çünkü gençler Ülkemizin geleceğidir. Ülkemizi koruyacak, ileri taşıyacak, muasır medeniyet düzeyine ulaştıracak, geliştirecek olan onlardır. Meşale alevinin üzerinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresinin kısaltması olan “IGUSAGOK” yer almaktadır. En üst kesimde Kongrenin ismine yer verilmesinin nedeni; bu Kongremiz ve daha sonraki yıllarda yapılacak olan Kongrelerimizde gençlerimiz tarafından ortaya konulan sorunlar ve gençlerimizin bunlara yönelik çözüm önerileri Ülkemizi her anlamda koruyacak, bugün ellerde olan ışığın parlaklığını yitirmeden yeni nesillere ulaşmasının şemsiyesi olacaktır. Altta yer alan hilal ve üzerinde bulunan T.C. İstanbul Gelişim Üniversitesi yazısı ile yeni doğmuş, gelişmekte olan, dolunay olma yolunda hızla ilerleyen Üniversitemizin, tüm ülkemiz ve gelişime açık gençlerimiz ile onların taşıdığı meşaleyi, yılanı kucaklaması simgelenmiştir.
Logoda ağırlıklı bulunan ve modası hiç geçmeyen bir renk turkuaz, diğer adıyla Türk mavisi. Adını, Türkiye topraklarında bulunan Turkuaz mineralinden alıyor. Fransızlar bu mineralin taşına “Türk olan, Türk’e özgü” anlamına gelen Turkuaz adını vermişler. Turkuaz ilk kez 1573’te İngiltere’de renk olarak anıldı ve İngilizce adı da Fransızların Türk taşına verdikleri isimden geliyor. Bu yüzden Türkler ile özdeşleşmiş bir renk olan turkuaz, dünyanın pek çok ülkesinde Türk rengi olarak tanınıyor, suyu çağrıştıran ve temizlik hissi uyandıran Türk mavisi (turkuaz), soğuk bir renk olduğu için sakinleştirici etkiye sahiptir. En üst düzeydeki bir değişimin, gelişimin ve dönüşümün sembolüdür. Bütünsel tıp döneminde Türk mavisi (turkuaz) renginin hastaları sakinleştirici etkisinden yararlanılmıştır; özellikle panik atak veya maniye eğilimli hastaların tedavisinde kullanılmıştır. Osmanlı döneminde, İznik çinilerinin en gözde rengidir. Pek çok cami bu renkte üretilmiş çinilerle bezenmiştir.
Afişte, Üniversitemiz logosu ile Kongre logosu ve yazılması gereken bilgiler yerleştirildikten sonra Kongre amacına yönelik görsel çalışıldı. Turkuaz zemin üzerine, bayrak rengi Türkiye haritası, bunun üzerine ay ile yıldızımızın rengi beyazla yazılan “IGUSAGOK 2019”a uzanan, dil, din, ırk, renk, cinsiyet ayrımını dışlayan dört faklı renkte, dört yönden, dört bireye ilişkin ellere görselde yer verilmesine karar verildi.
Dileriz amacımız anlaşılır, azımızın çoğa sayılması umudu ile emeği geçenlere teşekkürler…
Kongre Kurulu